КАК РАБОТИ

За да се постигне правилната температура на водата по време на душ, топлата и студена вода се смесват в смесителя. Топлата вода идва от бойлера, а студената вода идва директно от водопроводната мрежата. В зависимост от температурата на подаващата студена вода и топлата вода, понякога се нуждаете от по-голямо количество гореща вода, която да се смесва със студената вода, за да се постигне желаната температура по време на душ.

Лесно монтиран под душ кабина, вана или вграден в сифона на банята, ZYPHO използва топлината от отпадната горещата вода и затопля повадащата студена вода.Студената вода се затопля като минава през серпентина в ZYPHO, а хладката вода продължава към канала.

Предварително загрятата вода отива в смесителната батерия и следователно по-малък обем гореща вода е необходим от бойлера за достигане на желаната температура за къпане, което означава, че се използва по-малко енергия.

ZYPHO е безопасна и чиста система, в която горещата отходна вода и подаващата студената вода никога не се смесват. Макар че позволява лесна поддръжка и почистване, неговият уникален дизайн предпазва от загуба на налягане и течове. ZYPHO се отличава с изключителната си надеждност и издръжливост благодарение на използването на висококачествени материали и технология, основаващи се на физически принципи, които, независимо от тяхната простота, са иновативни в тази област на приложение.

ПРОИЗВОДИТЕЛНОСТ

ZYPHO може да възстанови до 15°C от отходната вода, което води до 40% икономия на енергия.

С ZYPHO, подаващата студена вода стига до смесителната батерия на душа или до бойлера с температура до 25°C, тоест увеличение от около 15°C (в зависимост от инсталационната конфигурация и дебита на душа).

Ефективността за възстановяване на енергия на ZYPHO позволява на средно семейство с 3 ежедневни душове да се спестят над 200 евро годишно. В сравнение с разумната цена на ZYPHO, тези спестявания позволяват връщането на инвестицията за по-малко от 2 години. Ако във вашето семейство душовете са по-дълги или по-горещи или по-чести от средното, или ако имате душ слушалка с по-голям дебит, със сигурност ще спестите още повече. Без съмнение ZYPHO е едно от най-лесните и най-ефективните, от гледна точка на разходите, подобрения, които някога бихте могли да направите.

Гледайте нашия клип

 

ЛЕСНО ЗА ИНСТАЛИРАНЕ
ЕФЕКТИВЕН
СИГУРЕН И ЗДРАВ

Инсталирането на ZYPHO е изненадващо просто. Подобно на инсталирането на типичен смесителен кран и свързване на нормални водопроводни тръби. ТУК можете да поискате указания за инсталиране.

По отношение на "ZYPHO 8kW с двустенни V2", стойностите за ефективност, получени след тестове, са извършени от независимия сертифициращ орган KIWA Холандия, представляват до 36.6% от оползотворяването на топлината.

Вътрешната медна тръба на ZYPHO (сертифицирана съгласно EN 1057) е с постоянен диаметър и няма вътрешни наставяня и мъртви пространства, което предотвратява нежеланото падане на налягането и възможни течове, като същевременно намалява риска от заболяваня подобни на Легионелата. В страните, където EN 1717 е задължително, трябва да се използват двойни стени за отделяне на отводнителни води и прясна вода. Проектиран да отговаря на тези изисквания, топлообменникът на ZYPHO е изработен чрез притискане на две медни тръби една срещу друга, което създава много здрава и последователна конструкция, при която контактът между тръбите не зависи от налягането на водата.